Ons horeca avontuur begon in 1997. Wij hebben de horecazaak van onze (schoon)ouders overgenomen en deze met veel passie tot 2018 tot een een goed lopend restaurant, cafetaria en een cateringbedrijf gemaakt.


In 2015 hebben wij onze droom verwezenlijkt, welke al in 2003 was begonnen. We droomden over een eigen zaak in de binnenstad van Zwolle, waarin we dagverse friet gingen verkopen.

In 2016 hebben we meegedaan aan de AD friettest. In dit jaar eindigde we op de derde plaats. Dat was een heerlijke opsteker; onze frietjes werden dus gewaardeerd. In dit jaar hebben we ook onze eerste foodtruck gebouwd.


In 2017 deden we automatisch weer mee met de AD friettest en.... Yes nummer 1. Geweldig om dit mee te maken. Vanuit het hele land en zelfs uit Japan, Frankrijk, België en Zuid-Amerika kwamen de mensen om ons frietje te proeven. Fantastisch om al die complimenten te krijgen, daar doen we het voor!


In 2022 zijn we begonnen met het bouwen van onze tweede foodtruck. Dit keer een zelfrijdende foodtruck. Een oude Mercedes/Hanomag camper uit 1976 gestript en weer opgebouwd.

Marco en Ingeborg Poel
Een mooi team

Swolsch Friethuys